Telefon +45 89 12 44 00
E-mail skive@sosu-stv.dk

Lene og Maja2Lene og Maja2                                                                                                                              

Regionsmesterskaberne før DM i SOSU afholdes i Skive

Når Danmarksmesterskaberne i Skills til april i år afholdes i Høng ved Kalundborg, så vil ét og kun ét hold dygtige SOSU-elever fra én af de tre social- og sundhedsskoler SOSU Nord, Randers Social- og Sundhedsskole eller Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg være repræsenteret.

Det regionale mesterskab og dermed udvælgelsen af vinderparret til DM vil i år foregå på SOSU-STVs afdeling i Skive den 13. januar. Her mødes fem par fra de tre skoler, hvor de skal konkurrere i en række af fagets kerneområder gennem nogle caseopgaver.

I opgaverne bruges enten dukker eller skuespillere til at agere patienter og borgere, så de kæmpende deltagere vil møde så realistiske forhold som muligt. Holdene på hver to SOSU-elever bedømmes af et dommerpar. De vil efter alle fem pars opgaveløsning afsløre vinderparret, der til DM skal kæmpe mod fire andre regionsvindere om den endelige titel som danmarksmestre i SOSU.

Et af holdene fra SOSU-STV består af Lene Munch Jakobsen og Maja Kuld Askøe Jensen, som begge for tiden er i praktik. De har de seneste uger trænet en del sammen og ser frem til en nervepirrende konkurrence, hvor de begge er bevidste om et højt niveau:

- Selvom vi ikke kender selve konkurrenceopgaven, så kender vi til gengæld hinandens styrker og arbejder vildt godt sammen. Vi har under træningen fokuseret meget på kommunikation og evnen til at fremhæve teori. Og så bruger vi også meget tid på at øve planlægning og prioritering, fortæller de to piger, der ser frem til at træde ud i rampelyset på scenen i Skive.

På grund af Covid19 vil konkurrencen i Skive desværre blive gennemført uden direkte opbakning fra skolernes øvrige elever på tilskuerpladserne. Men hele dagen vil blive live-streamet på nettet, så alle kan følge deres hold gennem strabadserne på scenen.

DM i SOSU vigtigt for faget og rekruttering

Danske Regioner, FOA, Fællesudvalget for erhvervsrettede velfærdsuddannelser (FEVU) har sammen med Kommunernes Landsforening (KL) og Danske SOSU-skoler det overordnede ansvar for, at DM i SOSU kan gennemføres. Og konkurrencen er et vigtigt element i forhold til at tiltrække og rekruttere flere elever til social- og sundhedsuddannelserne, siger Karoline Grønbæk Hansen fra KL og medlem af FEVU:

- Ved DM i SOSU præsenterer dygtige social- og sundhedsassistentelever faget på højeste faglige niveau og på allerflotteste vis over for både offentligheden og for potentielle nye elever, siger hun.

Regionsmesterskaberne for DM i SOSU den 13. januar 2022 starter kl. 0900 og kan følges på nettet via dette link: https://youtu.be/kKl-KdPlSfg

Yderligere oplysninger:

Maren Møller Korsgaard, udviklingskonsulent og koordinator for Regionsmesterskaberne i Region Nord, SOSU-STV, tlf. 2058 3881 el. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Billederne - fra SOSU STV deltager fire elever i Regionsmesterskabet:

Lærke Birk – Region Nordjylland og Sara Daniel Sandholdt – Thisted Kommune
Lene Munch Jakobsen - Viborg kommune og Maja Kuld Askøe Jensen - Skive kommune