Telefon +45 89 12 44 00
E-mail skive@sosu-stv.dk

Opdateret 2. AUgust 2021:

FORHOLDSREGLER FOR ELEVER, ANSATTE OG GÆSTER PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN SKIVE THISTED VIBORG. 

For at mindske smitterisikoen har skolen udarbejdet en række retningslinjer, når du færdes på skolen.

  • Du bedes vaske eller afspritte hænder, når du ankommer til skolen og i løbet af dagen.
  • Vær opmærksom på, at sørge for god håndhygiejne, når du bevæger dig rundt på skolen.
  • Vi beder dig hjælpe med udluftning og afspritning af borde, stole og andre genstande i forbindelse med møder eller eksamener.

VEJLEDNING TIL ELEVER IFT. PROBLEMSTILLINGER IFM. COVID-19

Formålet med denne vejledning er, at du som elev ved, hvordan du skal forholde dig ift. COVID-19 relaterede problemstillinger – herunder din egen sygdom, smitterisiko, sygdom hos nære pårørende m.v.

Social- og Sundhedsskolen STV følger alle retningslinjer for grundskoler samt ungdoms- og voksenuddannelser på Børne- og Undervisningsministeriets område ifm. forebyggelse af smittespredning af COVID-19.

De aktuelle retningslinjer fra ministeriet kan findes her.

PERSONER DER TESTES POSITIV FOR COVID-19

Positiv Quicktest

Hvis man får en positiv Quicktest, skal man med det samme have taget en PCR-test og gå i selvisolation derhjemme. Hvis PCR-testen er positiv, følges den op af smitteinddæmning og smitteopsporing.

Hvis man ikke er syg eller har milde symptomer, kan man deltage i nødundervisning hjemmefra.

Som ved sidste genåbning kan man deltage i nødundervisning hjemmefra, hvis man ellers er rask nok til det. Der registreres ikke fravær, når man følger undervisningen som nødundervisning på Moodle/Zoom i undervisningstiden.

Man aftaler med administrationen eller underviseren, at man deltager i undervisningen. Konkret skal man dagligt sende en mail til underviseren på holdet om, at man deltager i undervisningen, så underviseren kan registrere tilstedeværelse.

Man kan være smittet med COVID-19 uden at have symptomer. I sådanne tilfælde skal man gå i selvisolation i 10 -14 dage afhængig af, hvilken virustype man er smittet med. Hvis man undervejs udvikler symptomer på COVID-19, skal man blive hjemme indtil 48 timer efter symptomerne er ophørt.

HÅNDTERING AF POSITIV TEST PÅ HOLDET – HVORDAN?

Hvis man får en positiv test, fortager man ikke yderligere på holdet. Det vil sige, at holdet sendes ikke hjem i selvisolation, i det skolen antager at resten af holdet er vaccineret

Skolen skal straks have besked, hvis man har en positiv test. Der kan komme på tale at sende enkelte elever hjem til PCR-test og selvisolation, hvis Styrelsen for Patiensikkerhed vurdere at dette er nødvendigt pga en særlig virus variant. Denne handling foregår, hvis Styrelsen for patientsikkerhed vejleder om dette. (Dvs. i nærkontakt under 2 meter i mere end 15 min.)

TEST AF PERSONER DER HAR HAFT COVID-19 ELLER ER VACCINERET

De personer, der har haft COVID-19, kan tidligst testes 24 uger efter sygdom eller efter at være testes positiv uden symptomer. Man erfarer, at der er tendens til, at man tester falsk positiv i op til 24 uger efter. Det betyder, at man skal være ekstra OBS på symptomer på smitte i denne fase. Ellers følger man alle andre retningslinjer, der vedrører COVID-19.

Personer der er vaccineret, skal i den nuværende situation testes som andre og tage samme forholdsregler.

SELVISOLATION

Selvisolation betyder, at man skal blive hjemme, så man ikke risikerer at smitte andre.

Man skal gå i selvisolation, hvis:

  • man har symptomer, der kunne være COVID-19,
  • man er nær kontakt til én, der er smittet eller
  • man selv er smittet.

At være i selvisolation betyder også, at man så vidt muligt undgår tæt kontakt med dem, man bor sammen med ved at opholde sig og sove i et separat værelse, har adgang til separat toilet og badefaciliteter eller, at man selv gør grundigt rent efter sig, når man har benyttet badeværelset, jf. Sundhedsstyrelsens retningslinje, COVID-19: Isolation ved påvist COVID-19.